Az Önkéntesek Nemzetközi Napja – december 5.

Az ENSZ Közgyűlésének 1985-ben hozott döntése óta december 5. lett az Önkéntesek Nemzetközi Napja. Egy-egy ilyen nemzetközi  nap, ahogy a 2011-es nemzetközi év is, segít felhívni az emberiség fontos ügyeire. Az ilyen napok alkalmat adnak arra, hogy kicsit elmélyüljünk az adott kérdéssel kapcsolatos gondolatainkban, érzéseinkben.

A Magyar Önkéntesküldő Alapítvány munkatársainak következő nyilatkozata elgondolkodtató üzeneteket hordoz az önkéntességgel kapcsolatban:

“A Magyar Önkéntesküldő Alapítvány és az önkénteseit szervezetten támogató kormányzatok felmérései szerint a nemzetközi önkéntesség révén egy ország jelentős társadalmi és gazdasági előnyökre tehet szert. A nemzetközi önkéntesség a legrövidebb és leghatékonyabb módja annak, hogy az iskoláit elvégző magyar fiatalokból olyan motivált, felnőtt munkavállaló váljék, aki képes a hagyományos provinciális, a kizárólag a saját problémájával foglalkozó gondolkodásmódot elhagyni és egy nyitott szemléletű, kreatív és globális gondolkodás felé fordulni. Az önkéntesség csökkenti a munkanélküliséget és olyan új szakmai tapasztalatokat adhat, amely nemzetközi körülmények között fejleszti az egyén készségeit és képességeit, így hosszú távú és fenntartható gazdasági fejlődést eredményezhet” 

Számomra mindig a sors hozta az önkéntes munkákat, ismerősökön, barátokon keresztül kaptam ilyen lehetőségeket, de lehet hogy van az olvasóim között olyan, aki szívesen vág bele az ismeretlenbe. Ezért összegyűjtök néhány olyan szervezetet, ahol szívesen várnak önkéntes munkára jelentkezőket bel- és külföldre egyaránt.

Magyar Önkéntesküldő Alapítvány: http://www.hvsf.hu/

A Mobilitás Országos Ifjúsági Szolgálat Szakmai Portálja: http://www.mobilitas.hu/

Önkéntes Központ Alapítvány: http://www.oka.hu/

Útilapu Hálózat: http://www.utilapu.org/

Afrikáért Alapítvány: http://afrikaert.hu/hu/

Önkéntes tapasztalataimról pedig itt olvashatsz:

https://booksandsoul.wordpress.com/onkentesseg-2/onkentesseg/

Az idézet forrása:

Évente közel száz magyar fiatal jelentkezik önkéntesnek. Online: http://richpoi.com/cikkek/hazai/evente-kozel-szaz-magyar-fiatal-jelentkezik-onkentesnek.html (Letöltés ideje: 2011. december 26.)

(Közzétéve: 2011. december 26.)

Hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Működteti a WordPress.com.

%d blogger ezt szereti: