Mini könyvtár a Fellini Római Kultúrbisztróban, a Római-parton

(Az alábbi bejegyzés 2012-ben készült.

Könyvmegállók és Bibliocikli 2013-ban is: https://booksandsoul.wordpress.com/2013/07/05/konyvmegallok-es-bibliocikli/)

Még késő délután is hőség volt a városban, de a Római-parton az enyhe dunai szél elviselhetőbbé tette a meleget. A Fellini Római Kultúrbisztró egyedi hangulata pedig teljesen kiszakított a napi rutinból. Az egyik nyugágyon üldögélve teljesen elfelejtettem, hogy egész nap dolgoztam. 

Szuszinál lehet a könyveket kölcsönözni a Fellini Római egyik asztalánál

A Fellini Római időről időre helyt ad koncerteknek, kulturális eseményeknek. Mostanság a könyvszeretőknek kedvez, ugyanis ma volt az első nap, amikor az Óbudai Platán Könyvtár jó néhány könyvvel és folyóirattal kitelepült a kultúrbisztró egyik asztalához. 

A „Bibliocikli” ezen a nyáron június 19. és augusztus 19. között működik (kedden, csütörtökön, pénteken 14 és 18 óra között, szombaton és vasárnap 11 és 19 óra között). 

Bezárt a “Bibliocikli”

Szuszi ma is biciklivel hozta le a kultúrbisztróba, és viszi el a nap végén a könyveket, újságokat. (Figyelem! Több női magazin legújabb száma is ott lapult a dobozban!). Lehet válogatni, és szerintem kérésre egy következő napra le is hoznak könyvet a könyvtárból. (Hogy mennyire fognak ezért a megjegyzésemért szeretni a könyvtárosok! 🙂 

A néhány órára kikölcsönzött könyveket a nyugágyakon kényelmesen lehet olvasgatni. A Fellini Római Kultúrbisztróban a zenei aláfestés (mert szerencsére nem harsog) kellemes hangulatot varázsol. Kell-e annál jobb kikapcsolódás, mint amikor egy hideg italt kortyolgatva, egy könyvet olvasva, néha felnézve a Duna hullámaira egyszer csak a Csokoládé című film zenéjének a foszlányait véli az ember felfedezni? 

No, és hogy még a napi jó cselekedet is meglegyen: hazafelé megállhattok az

egyik KönyvMegállónál, és betehettek egy-két otthonról hozott már felesleges, de jó könyvet, ahogy én is tettem. Egy könnyed olvasmányt és egy Popper Péter könyvet tettem a polcra. 

Természetesen, ha találtok egy nektek tetszőt, akkor haza is vihetitek. Amikor ott jártam, éppen egy srác keresgélt a polcokon.

A KönyvMegállók az Aquincum, illetve a Csillaghegyi HÉV megállók közvetlen közelében vannak.

Aquincumi KönyvMegálló – Budapest, III.  kerület, Római tér 1. előtti területen

Csillaghegyi KönyvMegálló – Budapest, III. kerület, Mátyás király út  5. előtti területen

 Források: 

Itt térkép is található a Fellini Római fellelhetőségéről. (BKV-val: HÉV-vel és jó hosszú gyaloglással, vagy a 34-es busszal a Nánási úti megállónál érdemes leszállni, és onnan már csak egy kis gyaloglás, illetve biciklivel): http://kocsma.blog.hu/2011/08/29/fellini_romai_kulturbisztro_1

 



Categories: könyv, KönyvMegálló, könyvtár, könyvtáros, mozgókönyvtár | Címkék: , , , , | Hozzászólás

Bejegyzés navigáció

Hozzászólás

WordPress.com ingyenes honlap vagy saját honlap létrehozása.